Mitä Symbian puhelimen avulla

Mitä Intel-Nokia sopimus tarkoittaa Symbian?

Kaupan luo uuden tavan Nokia taistelemaan kilpailun älypuhelinmarkkinoiden keskittymällä Linux strategiaa vahva vaihtoehto Symbian OS Nokian käyttämiin tänään.

  • Mats Lewan
  • 24 kesäkuu 2009 07:00 PDT Päivitetty: 24 kesäkuu 2009 07:39 PDT
  • Mitä Symbian puhelimen avulla

Yksi elementti oli silmiinpistävää tiistain yhteisen lehdistötiedotteen Intel ja Nokia: Symbian ei mainittu.

Symbian on hallitseva käyttöjärjestelmä älypuhelimille, joissa on 50 prosentin markkinaosuus. Nokia on käyttänyt sitä jo 10 vuotta.

Sen sijaan, Nokia ja Intel ilmoittaneet, että ne "kehittää yhteisiä teknologioita käytettäväksi Moblin ja Maemo-alustan projekteja."

Molemmat Linux-pohjaisia ​​alustoja: Moblin-tukee Intelin ja Maemo käyttävät Nokia sen Internet Tabletit kuten N810 (ainoa moderni kosketusnäytön laitteita, jotka Nokia teki kunnes se vihdoin käynnistänyt sen kosketusnäytön 5800 Xpress Music puhelin lokakuussa 2008).

Jo toukokuussa huhut olivat alkaneet, että Nokia olisi oja Symbian ja mennä Maemo tulevaisuudessa älypuhelimissa.

Huhut perustuivat useiden tekijöiden:

?? Vaikka se on hallitseva älypuhelin OS, Symbian on jäljessä Apple ja iPhone tekemään käyttäjät tietoisia sovelluksia. (Nokia osti Symbian viime vuonna ja siirretään koodin Symbian Foundationin. Joka muuttaisi sen avoimen lähdekoodin.)

?? Nokia on ilmoittanut, että seuraavan sukupolven Maemo, Fremantle tai Maemo 5, tukee 3G-yhteydet.

?? Toukokuussa Intel ja Nokia muodostunut oFono. avoimen lähdekoodin projekti kehittää helppo käyttää API puhelintekniikan sovelluksia, mahdollisesti antaa Maemo puheluiden ja tekstiviestien valmiuksia.

?? Tulevaisuuden versio Maemo, Harmattan, väitetään tulee olemaan ainakin yksi matkapuhelin, mukaan Mobile Crunch.

David Wood, The "tulevaisuudentutkija ja katalysaattorina" at Symbian Foundationin, vastanneet näihin huhuja blogikirjoitus viime kuussa. "Mielestäni on erittäin järkevää puhelimen yrityksille tutkia vähintään kaksi modernia mobiili käyttöjärjestelmiä", hän kirjoitti. "Esimerkiksi Nokia tutkii Maemo (nyt yhdistettynä oFono) rinnakkain sen tärkein käyttö Symbian-alustalle."

On selvää, Nokia ja Intel on suuria suunnitelmia Linux-pohjaisille laitteille. Tiistain lausunto he sanoivat he "määritellä uusi mobiilialusta ulkopuolella nykypäivän älypuhelimet, kannettavat ja netbooks."

On myös selvää, että laitteistolähteestä näkökulmasta, yhtiöt jakavat monia synergiaetuja. Ilmeisesti Nokia aikoo käyttää Linux yhdessä kehittämä laitteisto sijaan Symbian.

Tämä voi olla tuleva strategia taistella kova kilpailu lähtöisin Apple ja muut älypuhelinten markkinoilla.

"Uskon, Nokia voisi näyttää laajentamaan sen Linux Maemo tarjontaa pidemmälle N800 tuoteperheen jotta erottautua high end", sanoi Carolina Milanesi, tutkimuksen johtaja mobiililaitteille at analyytikko Gartner.

Tämä ei välttämättä tarkoita, että Nokia ojaan Symbian kokonaan. Todennäköisemmin, Nokia pitää sitä sen kokoonpano keskialuetta puhelimissa, koska on itse asiassa nytkin.

Liima tilalla kaksi järjestelmää yhdessä on kehitysympäristö Qt (lausutaan "söpö"), joka perustuu avoimen lähdekoodin Trolltechilta, yritys, joka Nokia osti vuonna 2008 Qt käytetään sekä Symbian ja Maemo ja voisi tarjota mahdollisuuden rajat sovellusten kehittämiseen.

Yksi jäljellä kysymys on, onko kumppanuuden Intel voi auttaa Nokia ottelu valtava etu Apple on varmistanut sovelluksissa tietoisuus kuluttajien mielissä.

Related viestiä

  • Princeton n WordNet (0.00 / 0 ääntä) Arvioi tätä määritelmää: matkapuhelin (verbi) kutsua käyttäen matkapuhelinta "Jos juna on myöhässä, minä matkapuhelin sinulle" Wikisanakirja (0.00 / 0 ääntä) Hinta ...

  • Spider-Man siirtyy Bing Googlen Amy Gesenhues 5. toukokuuta 2014 08:06 Spoiler hälytys: ComicBook raportoitu tänä viikonloppuna kaikkien suosikki Spider-pureman supersankari on siirtynyt ...

  • Mitä tarkoittaa, kun on Puhelin vieressä joku nimi Facebookissa? Facebook Messenger on käytettävissä aina, kun on Internet-yhteys mobiililaitteella. Aiheeseen liittyvät artikkelit...

  • Nämä "löytää puhelimeni palvelut helpottaa mielesi Älä odottamaan olet menettänyt puhelimen jotta palveluja paikallistamiseksi tai pyyhkiä tiedot. Suunnitella etukäteen! Muutama kuukausi sitten, luovuin ...

  • Kehittäjä tiedot Kuvaus ensin löytää puhelimen app Android Market edelleen saada paremmin ja paremmin. Nyt enemmän ominaisuuksia, se on helpompaa kuin koskaan jäljittää kadonnutta ...


Warning: include_once(/home/admin/web/finnish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/admin/web/finnish.mobilesbuzz.com/public_html/mit/mit-symbian-puhelimen-avulla.php on line 128

Warning: include_once(): Failed opening '/home/admin/web/finnish.mobilesbuzz.com/public_html/ins/aftercontent.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/admin/web/finnish.mobilesbuzz.com/public_html/mit/mit-symbian-puhelimen-avulla.php on line 128